Коли закінчиться карантин: прогноз для різних країн

07 квiтня 19:10

Прогнози аналітичного агентства Boston Consulting Group складені за принципом короткого і довгого блокування.

 

У Сполучених Штатах Америки склали прогноз коли приблизно закінчиться карантин в інших країнах. Дослідження провело аналітичне агентство Boston Consulting Group.

Дослідження спираються на дані зі звітів про діяльність урядів країн, даних з преси, інформації про інфраструктуру лікарень, нормативних показниках якості, ефективності уряду і т. д.

Для деяких країн немає точної дати закінчення епідемії, а тільки тиждень місяця. Втім, автори не претендують на максимальну точність прогнозів.

На їхню думку, всі фактори вказують на те, що більшість країн Європи та американського континенту переживуть пік захворюваності у другій половині квітня і протягом травня.

Відповідно, закінчення карантину у них можна прогнозувати не раніше початку липня. Виняток становлять тільки Швеція та Норвегія, які можуть відмовитися від серйозних заходів вже в кінці червня.

Велика частина Європи, а також США і Канада відмовляться від карантинних заходів до кінця липня.

В Бразилії, Аргентині та ПАР пік захворюваності коронавірусом доведеться на червень. А припинити карантин вони зможуть не раніше середини-кінця серпня, відзначають аналітики.

Нижче - кілька найбільш цікавих прогнозів розвитку ситуації в окремих країнах. Принагідно зазначимо, що Україна в звіті Boston Consulting Group не фігурує.

США

За прогнозом, пік коронавірусу припаде на перший тиждень травня. Сам карантин буде знято на другому тижні червня - при оптимістичному прогнозі. І на третьому тижні в липні, в довгостроковому варіанті.

Розкид в оцінках пов'язаний з тим, що США зовсім не є монолітною структурою.

Різні штати вводять різні ступені жорсткості обмежувальних заходів.

Наприклад, деякі штати Середнього Заходу і досі не ввели суворий карантин, в той час як Каліфорнія і Нью-Йорк зробили це ще в 20-х числах березня.

Читайте також: Інфікуватися по телефону: в Британії ламають мобільні вишки через фейк в інтернеті

Польша

У Польщі розпочався карантин з 24 березня. Аналітики вважають, що пік хвороби там припаде на четвертий тиждень квітня. Карантин буде знято на третьому тижні червня - при оптимістичному прогнозі. І в перший тиждень липня, у випадку, якщо хвороба затягнеться.

У самій Польщі пік захворюваності очікується на травень і червень. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. На сьогодні там число інфікованих становить понад 4200 осіб, 98 з них померли.

Італія

10 лютого в Італії зафіксована перша смерть. А 10 березня ця країна оголосила загальнонаціональний карантин.

За прогнозами аналітиків, пік епідемії тут буде спостерігатися на третій тиждень квітня. Скасування карантину наступить між другим тижнем червня або першого тижня липня.

Німеччина

Німеччина входить в п'ятірку країн з найбільшою кількістю заражених жителів. Загальнонаціональний карантин там почався на четвертий тиждень березня. Очікується, що пік захворювань настане у перший тиждень травня. А зняття карантину і повернення до колишнього ритму життя наступить між другим тижнем червня та першим тижнем липня.

Франція

Франція ввела загальнонаціональний карантин (і вельми жорсткий) вже 17 березня.

Аналітики Boston Consulting Group прогнозують, що пік епідемії у Франції припадає на третю неділю травня.

Закінчення карантину не варто чекати раніше, ніж у середині червня, але цілком можливо його продовження до кінця липня.

Росія

Карантинні заходи в Росії почали приймати досить пізно. Реальний карантин у Москві почався з "тижня вихідних", оголошених Володимиром Путіним.

Лише на початку квітня мова пішла про дійсно жорсткі заходи, але вони поки не розгорнуті по всій країні.

Експерти Boston Consulting Group очікують пік захворюваності в Росії в перший тиждень травня.

А закінчення карантину аналітики обіцяють для Росії не раніше кінця червня - початку липня.

Також, вісімдесят фактів про коронавірус: найважливіше про інфекції COVID-19. Навколо так багато інформації про коронавірус, що в ній можна легко потонути. Найважливіші факти, що потрібно знати про коронавирусе SARS-CoV-2.

Раніше, Китай успішно впорався з зараженням Covid-19 всередині країни, втім, для цього влада використовували набагато більш жорсткі обмеження, ніж карантин в інших країнах. Зараз коронавірус "експортують" в Китай з інших держав, влада має намір посилити контроль над в'їжджаючими через сухопутні кордони.

Також, у світі може настати масштабний голод через коронавірус - WFP. Статистика ООН свідчить, що на сьогодні голодують вже 820 млн чоловік.

Американський вчений генетик розповів чому від коронавірусу COVID-19 помирає більше чоловіків ніж жінок. Імунна система жінок краще справляється у борьбое як зі злоякісними клітинами, так і з уражаючими мікробами.