Коаліція на чолі з США завдала удару по об'єктах ІД, пов'язаних із розробкою хімічної зброї

11 березня 00:43

Напередодні американські спецназівці захопили головного розробника зброї масового ураження "Ісламської держави".

 

Авіація міжнародної коаліції на чолі з США завдала ударів по об'єктах терористичного угруповання "Ісламська держава", на яких могла розроблятися хімічна зброя.

Про це в четвер, 10 березня, повідомив журналістам представник Пентагону Пітер Кук.

Військові спланували удари, спираючиь на інформацію, отриману від захопленого раніше члена угруповання, який брав участь в розробці зброї масового знищення для терористів.

Дисклокацию об'єктів, їх кількість та час нанесення ударів у Пентагоні уточнювати не стали.

Раніше повідомлялося, що минулого тижня американський спецназ захопив Сулеймана Дауда аль-Афарі, який очолював проект зі створення хімічної зброї для ІД. Затримання відбулося в районі іракського міста Таль-Афар.

Читайте також: США нададуть Іраку додаткову допомогу в боротьбі проти "Ісламської держави"

Існують всі ознаки, що у "Ісламської держави" вже є хімічна зброя. ЗМІ раніше повідомляли про застосування ІД хімзброї усирійському місті Мареа і при атаці на курдів в Іраку - в останньому випадку бойовики використовували іприт.

18 липня бійці курдського ополчення (YPG) і група моніторингу сирійського конфлікту заявили, що терористи ІД в кінці червня використовували отруйний газ при атаці на північно-східну територію Сирії, яка контролюється курдами.

На початку червня міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що терористична організація ІД набирає висококваліфікованих фахівців для виробництва хімічної зброї, і вже застосовує хлор в Іраку.