Книга рекордів Гіннесса втратила один рекорд: померла найменша у світі людина

18 сiчня 03:44

Хагендра з 2011 року був послом доброї волі Непалу в сфері туризму

 

У Книзі рекордів Гіннесса повідомили про смерть найменшої в світі людини - Хагендри Тхапа Магара. Йому було 27 років.

Хагендра Тхап Магар народився 14 жовтня 1992 року, мав зріст 67,08 см, коли йому виповнилося 18 років (вік, коли людина перестає рости). Це було офіційно зафіксовано, і Хагендра був визнаний найменшою з тих, хто нині живе мобільною людиною на планеті, трохи більше ніж на 7 см вищим, ніж філіппінець Джунрей Балауїнг, зріст якого 59,93 см, але який через патології хребта не може ходити чи стояти без сторонньої допомоги. Хагендра все міг робити самостійно.

Хагендра народився в районі Баглунг в Непалі. Його батько згадував: "Він був таким маленьким, коли народився, що міг уміститися на долоні, і було дуже важко його купати, тому що він був таким маленьким".

Вперше Хагендра потрапив у поле зору світових рекордів Гіннесса на початку 2010 року, коли його виміряв менеджер Книги рекордів Марко Фрігатті на італійському телешоу GWR Lo Show dei Record і підтвердив, що він найменший підліток (чоловік).

Хагендра швидко привернув увагу громадськості, і в 2011 році він був призначений непальским послом доброї волі в сфері туризму.

За словами друзів, Хагендра останнім часом боровся з проблемами з серцем, астмою і пневмонією. Він був поміщений в лікарню Манипал у Непалі в четвер 16 січня і помер о 15 годині за місцевим часом в п'ятницю, 17 січня.

Як і у багатьох людей низького зросту, його життя було дуже нелегким. Особливо якщо врахувати, що важив молодий чоловік всього 6 кілограмів, і наш світ не був пристосований до його потреб. Але, як стверджують ті, хто його знав, Хагендра був мужнім і життєрадісним і не дозволив своїм особливостям перешкодити йому взяти максимум від відведеного йому життя.

У 2015 році повідомлялося, що найнижчий чоловік у світі, непалець Чандра Бахадур Дангі, помер у віці 75 років у лікарні Американського Самоа.

Як повідомляє портал NYDailyNews, в лікарню Дангі потрапив минулого тижня, коли захворів пневмонією. Непалець Чандра Бахадур Дангі був рекордсменом Книги рекордів Гіннесса, його зріст становив всього 0,564 метра.

За своє життя непалець об'їздив половину земної кулі, познайомився з найвищим чоловіком на планеті і потрапив в Книгу рекордів Гіннесса. Він побив рекорд філіппінця Гула Мохаммеда, який раніше вважався найнижчим в світі. Його зріст становив 0,57 метра.