КНДР затвердила перехід на єдиний час з Південною Кореєю

30 квiтня 08:49

Пхеньян переведе стрілки годинників на 30 хвилин назад.

 

У Корейській Народно-Демократичній Республіці (КНДР) заявили про наміри перейти на південнокорейський час у суботу, 5 травня. Рішення було прийнято комітетом Верховного народного зібрання країни в суботу, 30 квітня. Як повідомляє північнокорейське інформагентство ЦТАК, лідер КНДР Кім Чен Ин назвав це рішення "першим практичним кроком на шляху до національного примирення та єдності".

Таким чином, щоб синхронізувати час з Сеулом Пхеньян переведе стрілки годинників на 30 хвилин назад. КНДР перевела годинник у серпні 2015 року. Ці заходи нібито були спрямовані на усунення "наслідків колоніального правління Японії в 1910-1945 роках", до цього дві Кореї використовували єдиний час, пише південнокорейське агентство Yonhap.

Нагадаємо, що 27 квітня в демілітаризованій зоні на Корейському півострові відбулася зустріч президента Республіки Корея Му Чже Іна з диктатором КНДР Кім Чен Ином. Вони домовилися про підписання мирного договору та відновлення залізничного сполучення між країнами. Кім Чен Ин також пообіцяв "не будити" президента Південної Кореї ракетними запусками.

Як повідомлялося, північнокорейський диктатор допустив можливість відмови від ядерної зброї в разі надання КНДР гарантій безпеки з боку США та активізації дипломатичних контактів з Вашингтоном.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".