КНДР показала відео запуску нової балістичної ракети

30 листопада 11:15

Лідер КНДР особисто керував запуском і назвав його "бездоганним".

 

Центральне телебачення Північної Кореї оприлюднило кадри запуску міжконтинентальної ракети "Хвастон - 15", який відбувся 29 листопада. Ці кадри оприлюднило агентство Reuters в Твіттері. На відео видно, як люди спостерігають за пуском і радісно аплодують такій події.

Лідер КНДР особисто керував запуском і назвав його "бездоганним".

КНДР стверджує, що нова потужна міжконтинентальна балістична ракета "Хвасон-15" здатна вразити материкову частину США.

Як повідомлялося раніше, КНДР в середу вранці, 29 листопада, за місцевим часом запустила балістичну ракету з околиць Пхеньяну.

За даними американської військової розвідки, за 50 хвилин ракета пролетіла близько 1000 км, перш ніж впасти в Японському морі.

За даними Комітету начальників штабів збройних сил Південної Кореї, ракету запустили з полігону в північнокорейському місті Пхьонсон в провінції Пхьонан-Намдо.

Південнокорейські військові заявили, що ракета досягла висоти близько 4500 км і пролетіла 960 км.

Президент США Дональд Трамп запевнив, що Вашингтоному буде вжито заходи у зв'язку з черговим запуском балістичної ракети КНДР.

У відповідь на запуск Пхеньяном чергової балістичної ракети збройні сили Південної Кореї провели ракетні навчання біля кордону з КНДР.

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що якщо США вступлять у війну з КНДР, то диктаторський режим, який сьогодні є у Північній Кореї, буде повністю знищений.