Китай занижує дані про масштаб епідемії коронавірусу COVID-19 — розвідслужби США

02 квiтня 01:22

Китай занизив як загальну кількість випадків зараження, так і рівень смертності від інфекції.

 

Китай навмисне приховав масштаби спалаху коронавірусу COVID-19 в країні, занижуючи як загальну кількість випадків зараження, так і рівень смертності від інфекції. До такого висновку прийшли розвідувальні служби США у доповіді, представленому минулого тижня в Білий дім, повідомляє Bloomberg.

Інформатори агентства повідомили, що публічна звітність Китаю про кількість випадків захворювання і рівні смертності навмисно неповна. За їх словами, в доповіді робиться висновок про те, що китайські офіційні дані є підробленими.

Китай - не єдина країна з підозрілою публічною звітністю про коронавирусе, вважають американські політики.

"Західні чиновники вказали також на Іран, Росію, Індонезію і особливо Північну Корею, яка не повідомила ні про один випадок захворювання, як на ймовірні випадки заниження статистики. Інші країни, включаючи Саудівську Аравію і Єгипет, також можуть намагатися знизити свої показники", - пише агентство.

У приховуванні відомостей про коронавирусе Росію звинувачували і британські ЗМІ, звертаючи увагу на демонстративне ігнорування ризиків зараження під час візиту Путіна в окупований Крим. КНДР, одна з найбільш закритих країн у світі, досі не давала офіційних коментарів про те, чи є випадки зараження на її території.

Україна також стикається з браком інформації про поширення коронавіруса, оскільки окупаційна влада в окремих районах Донецької та Луганської областей приховують статистику по зараженню.