Кім Чен Ин запросив інспекторів на ядерний полігон у КНДР – Держдеп

08 жовтня 12:24

Американські дипломати також підтвердили обговорення нової зустрічі Кіма і Трампа.

 

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час переговорів з державним секретарем США Майком Помпео запросив іноземних інспекторів для того, що упевнитися в ліквідації ядерного полігону Пунгері в КНДР, розповіли у Державному департаменті Сполучених Штатів.

"Голова Кім Чен Ин запросив інспекторів відвідати Пунгері і підтвердити, що полігон безповоротно знищено", - зазначила в заяві речниця держдепартаменту США Хізер Ноєрт.

У повідомленні також зазначається, що на зустрічі Помпео з Кімом обговорювали нову зустріч лідерів КНДР та США.

"Президент Трамп розраховує зміцнити сформовані з Кім Чен Ином довірчі відносини і чекає зустрічі з ним", - йдеться в заяві.

Помпео під час свого візиту в Пхеньян зустрівся з Кім Чен Ином 7 жовтня. Глава дипломатії США назвав візит в КНДР "хорошим і продуктивним".

Нагадаємо, що 12 червня в Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США Дональда Трампа та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США беруть на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Тим не менш, санкції проти Кореї поки залишаються чинними.

Детальніше про саміт США та КНДР читайте в матеріалі Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха чи тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".