Кім Чен Ин задоволений візитом делегації в Південну Корею

13 лютого 05:46

Лідер КНДР заявив про бажання підтримувати "теплий клімат примирення і діалогу".

 

Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив задоволення візитом делегації до Південної Кореї з нагоди відкриття зимових Олімпійських ігор, повідомляє Reuters з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

Очільник країни подякував Сеулу та назвав "дуже вражаючими" зусилля Південної Кореї в наданні пріоритетного значення візиту їхньої делегації. Кім Чен Ин також заявив про бажання продовжити "теплий клімат примирення та діалогу" та дав інструкції щодо заходів, спрямованих на збільшення міжкорейської взаємодії після триденного перебування там своєї молодшої сестри. Однак, про що саме йдеться в інструкціях не зазначається.

Сестра лідера КНДР Кім Йо Джонг, яка була в складі делегації передала президенту Південної Кореї Мун Чже Іну лист від брата із запрошенням відвідати північного сусіда. Зі свого боку, у Сеулі зазначили, що обидві сторони повинні спробувати створити умови, за яких такий візит міг би бути можливим.

Віце-президент США Майкл Пенс заявив про готовність країни до взаємодії з КНДР, зокрема, провести переговори, які розпочне спочатку Республіка Корея, а Штати згодом приєднаються. Нову стратегію поведінки він визначив, як "максимальний тиск і взаємодія в той же час". США продовжать посилювати тиск на Північну Корею, допоки вона не зробить важливий крок до денуклеаризації, пояснив політик. Разом із тим Пенс зазначив, що "якщо КНДР хочете говорити, ми поговоримо".

Минулого тижня після зустрічі Майкла Пенса з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе віце-президент США пообіцяв найближчим часом представити найжорсткіший і найагресивніший пакет економічних санкцій проти КНДР. Він також зазначив, що ізолювати цю країну будуть до тих пір, коли вона назавжди відмовиться від розробки ядерної зброї і балістичних ракет.

Крім того, в грудні 2017 року Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла рішення посилити санкції проти КНДР, яка не припиняє ракетних і ядерних випробувань.