Кім Чен Ин відвідає Росію у кінці весни - ЗМІ

25 березня 05:25

Такий сценарій прибуття північнокорейського лідера до Росії вважають найбільш імовірним у російських виданнях.

 

Лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки (Північна Корея) Кім Чен Ин прибуде з візитом до Росії у кінці весни, швидше за все, у самому кінці травня, повідомляють у понеділок, 25 березня, російські ЗМІ із посиланням на думку політичних експертів.

Візит Кім Чен Ина до РФ називають логічним продовженням того діалогу, який Москва та Пхеньян вели між собою протягом усього 2018 року. Джерела у російських дипломатичних колах також підтверджують можливість візиту глави КНДР до Росії, однак при цьому не вказують навіть приблизні часові рамки цього візиту.

Однак, на думку видань, знаковим є той факт, що минулого тижня Москву відвідав один з помічників лідера КНДР Кім Чхан Сон, який є фактичним главою адміністрації Кім Чен Ина та відповідає за підготовку логістики перед закордонними поїздками лідера Північної Кореї.

22 березня з'явилася інформація про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин має намір відвідати Москву на тлі невдалих переговорів з президентом США Дональдом Трампом у Ханої, де сторони не змогли прийти до спільного знаменника щодо денуклеаризації.

Трамп і Кім не домовилися щодо денуклеаризації Північної Кореї, проте Кім заявив, що запевнив Трампа, що хоче "позбавитися своєї ядерної програми".

Саміт США-КНДР завершили достроково, проте, за даними північнокорейських ЗМІ, Дональд Трамп і Кім Чен Ин встигли домовитися про нову зустріч.

Докладніше про саміт у Ханої читайте у матеріалі Наталії Бутирської "Високі ставки, низький результат" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".