Кількість заражених коронавірусом в світі склала 71 327 осіб, померли 1775

17 лютого 05:42

Щоденно оновлювана інформація говорить і про те, що 10 610 хворих одужали.

 

Органи охорони здоров'я материкового Китаю в понеділок повідомили про понад дві тисячі нових випадків захворювання коронавірусом і 105 смертельні випадки, в результаті чого їх загальна кількість досягла 71 327 і 1775 відповідно на початок доби понеділка, 17 лютого. Одужали за весь час епідемії 10 610 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) пізно ввечері в неділю заявила, що майбутнє "Covid-19", хвороби, що викликається вірусом, "неможливо передбачити", повідомляє South China Morning Post. Міжнародні експерти, нарешті, отримали можливість зустрічатися зі своїми колегами в Китаї.

Однак центри США по контролю і профілактиці захворювань заявили, що вони ще не отримали запрошення направити експертів в країну, незважаючи на те, що Китай раніше заявив, що це дозволить США направити експертів у складі групи ВООЗ.

По мірі того, як уряд Китаю намагається стримати спалах, в провінції Хубей ще більше посилюються всілякі обмеження. Транспортні засоби, за винятком необхідних для надання основних послуг, заборонені на дорогах в провінції, і компаніям наказано залишатися закритими до подальшого повідомлення. Сяоган, сусіднє з Уханем місто, заборонило всім своїм громадянам залишати свої будинки, починаючи з неділі.

Мі Фен, представник Національної комісії охорони здоров'я, заявив у неділю, що частка людей, які були визнані інфікованими і які були серйозно хворі, впала до 22 відсотків у суботу з 32 відсотків 27 січня, що, за його словами, показує, що "з'являється ефект контролю коронавіруса".

Інфекція поширилася вже на 25 інших країн, де 700 осіб інфіковані і п'ятеро померли.

Читайте також: ВООЗ не бачить причин для перенесення або скасування Олімпійських ігор через коронавірус

Депутатка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк назвала коронавірус і все, що з ним пов'язано, - "маркетинговим ходом", щоб продати більше медичних масок. Про це вона сказала в коментарі телеканалу "НАШ".

"У нашій фракції депутати поділилися на два табори - одні вважають, що коронавірус це дійсно загроза, а другі - що це маркетинговий хід, щоб продати більше масок. Я належу до другої категорії, я вважаю, що це маркетинговий хід, але на всяк випадок запаслася респіраторами - купила 10 штук по 150 гривень, щоб було", - сказала Василевська-Смаглюк.

"12 лютого я була на засіданні Кабміну і там ніякого обговорення загрози коронавіруса немає, і це, звичайно, заспокоює..." - додала депутатка.

Далі депутатка розкритикувала рівень забезпеченості українських лікарень у зв'язку з загрозою коронавіруса, вважаючи, що вони на нулі. Втім, як зазначила депутатка, за її інформацією, загрози коронавіруса немає, а влада, як завжди, сподівається на те, що "а раптом пронесе". При цьому Василевська-Смаглюк якось упустила, що вона і є представник тієї самої влади.