Кількість загиблих в результаті землетрусу в Іраку та Ірані зросла до 328 чоловік

13 листопада 12:34

Українців серед постраждалих немає.

 

Кількість загиблих через землетрус на кордоні Іраку та Ірану зросла до 328 чоловік, повідомляє іранське агентство ISNA. Рятувальники стверджують, що ця цифра буде зростати. За даними іранських офіційних осіб, загальна кількість постраждалих склала понад 5 тис. осіб.

Крім того, гребля Дарбандихан на півночі Іраку отримала пошкодження через обвал в найближчих горах. Вона розташована в притоці річки Тигр в провінції Сулейманія, передає Al Sumaria.

Тут же, за даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, знаходився епіцентр землетрусу. Його осередок залягав на глибині 10 км в 32 км на північ від іранського міста Сарполь-е-Захаб і в 100 км на південний схід від міста Сулейманія. Найбільше людей загинули саме в іранському місті - Сарпол-е Захаб.

Цей землетрус відчули у Лівані, Ізраїлі, Саудівській Аравії, ОАЕ, Ємені, і навіть в Грузії.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні перед засіданням міністрів закордонних справ і оборони заявила про те, що ЄС готовий надати підтримку постраждалим від землетрусу.

"Я висловлюю глибокі співчуття народам Ірану та Іраку, потерпілим і близьким загиблих в результаті руйнівного землетрусу. Ліквідація наслідків стихійного лиха такої сили - це дуже складне завдання, і ЄС готовий надати допомогу цим країнам", - сказала вона.

Як повідомили в департаменті консульської служби МЗС України, українців серед постраждалих від землетрусу немає.

"За попередньою інформацією консула України в Ірані, українців немає серед постраждалих під час землетрусу в Ірані/Іраку", - йдеться в повідомленні департаменту у мікроблозі Твіттер в понеділок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 207 загиблих і близько 1700 тисяч постраждалих в результаті потужного землетрусу, що стався ввечері в неділю, 12 листопада, на кордоні Ірану і Іраку.