Керівником уряду Італії вперше в історії країни може стати жінка

23 серпня 04:24

На даний момент можливий голова коаліційного уряду займає посаду заступника Конституційного суду Італії

 

В Італії вперше посаду прем'єр-міністра може зайняти жінка. З таким припущенням виступив у четвер, 22 серпня, італійський новинний канал Sky TG24, вказавши, що заступник голови Конституційного суду Марта Картабія може вперше в історії стати прем'єр-міністром Італії.

Її ім'я називається в якості ймовірного глави коаліційного уряду, який може спиратися на альтернативну парламентську більшість у складі "Руху "5 зірок" та Демократичної партії (ДП).

Президент Італії Серджо Маттарелла завершує політичні консультації з усіма політичними партіями з метою пошуку виходу з урядової кризи.

У вівторок голова коаліційного уряду в складі партій "Рух "5 зірок" і "Ліга" Джузеппе Конте подав у відставку. До цього рішення його підштовхнули заяви його заступника, голови МВС і лідера "Ліги" Маттео Сальвіні, який 8 серпня заявив, що правлячої більшості не існує, і закликав до проведення нових виборів.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ Італії, лідер правопопулістської партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю американському виданню The Washington Post назвав "законноюї" анексію Криму Росією, пославшись на те, що нібито "90% населення підтримали" зміну статусу території.

Революцію Гідності Сальвини назвав "псевдореволюцією, що спонсорувалася закордонними силами", а також заявив про наявність якихось "російських історичних зон з російською культурою і традиціями", які нібито "легітимно належать Росії".

За результатами парламентських виборів, які відбулися в Італії в березні, коаліцію сформували популісти і євроскептики з "Ліги" та "Руху п'яти зірок". Уряд очолив доктор права без досвіду політичної діяльності Джузеппе Конте.

Детальніше про результати парламентських виборів і перспективи формування уряду популістів читайте в матеріалі Олексія Коваля "Дивна коаліція в Італії" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".