Католицька церква Венесуели вважає, що Чавес може порушити конституцію

08 сiчня 09:19

Президент Венесуели не в змозі впоратися з легеневою інфекцією. Католицька церква наполягає на тому, що Уго Чавес не може вважатися президентом Венесуели, якщо не прийме присягу 10 січня.

 

Католицька церква Венесуели вважає, що президент Уго Чавес не повинен залишатися при владі, порушуючи діючу конституцію країни. Глава венесуельської Конференції католицьких єпископів Дієго Падрон підкреслив, що, згідно з основним законом країни, Чавес зобов'язаний бути присутнім на церемонії інавгурації, яка запланована на 10 січня.

Наразі Чавес все ще перебуває на Кубі, де проходить курс лікування. Раніше генеральний прокурор Венесуели Силія Флорес заявляла про те, що інавгурацію може бути перенесено на пізніший термін. А віце-президент Ніколас Мадуро сказав, що новий шестирічний термін президентства Чавеса нібито може стартувати автоматично.

Опозиція Венесуели вимагає негайно провести нові президентські вибори, якщо Чавес, нещодавно обраний на четвертий президентський термін, не зможе прибути на церемонію 10 січня.

Міністр зв'язку та інформації південноамериканської країни Ернесто Вільєґас заявив, що стан здоров'я президента Венесуели Уго Чавеса не зазнав ніяких змін. "У стані президента немає змін порівняно з останнім бюлетенем, в якому повідомлялося про дихальну недостатність, з якою зіткнувся команданте Чавес як наслідок легеневої інфекції, що стала результатом післяопераційного лікування", - заявив він.

За словами міністра, лікування Чавеса проходить постійно і в суворій відповідності з приписами.