Канада закрила повітряний простір для літаків Boeing 737 MAX

13 березня 22:28

Уряд Канади стежить за розслідуванням авіакатастрофи в Ефіопії.

 

Канада вводить тимчасовий заборона на польоти літаків Boeing 737 MAX 8 і Boeing 737 MAX 9 в повітряному просторі країни у зв'язку з авіакатастрофою в Ефіопії. Відповідне розпорядження було винесено Міністерством транспорту Канади в середу, 13 березня.

"Припис забороняє комерційні пасажирські рейси на Boeing 737 MAX 8 і Boeing 737 MAX 9 будь-яких авіакомпаній, як канадських, так і іноземних. Заборона поширюється на прибуття, відправлення цих авіалайнерів, а також на їх польоти через повітряний простір Канади", - пояснив міністр транспорту Марк Гарно.

За словами міністра, рішення про тимчасову заборону польотів літаків цього типу було прийнято на підставі рекомендацій канадських експертів у галузі цивільної авіації.

Гарно підкреслив, що робити висновки про причини катастрофи "Боїнга" в Ефіопії ще зарано, зазначивши, що уряд Канади уважно стежить за розслідуванням обставин події.

Читайте також: Акції Boeing продовжили падіння після авіакатастрофи в Ефіопії

10 березня в Ефіопії зазнав катастрофи авіалайнер компанії Ethiopian Airlines. Boeing 737-800 MAX рейсу ET 302 вранці в неділю вилетів з аеропорту Боле в столиці Ефіопії Аддіс-Абеба до столиці Кенії Найробі. Через кілька хвилин після зльоту літак зник з радарів. О 8:44 за місцевим часом він впав за 62 км від Аддіс-Абеби, в районі міста Бішофту. Трекер Flightradar24 називає можливою причиною аварії неполадки, що виникли відразу після вильоту літака з аеропорту.

На борту літака перебували громадяни 33 держав - 149 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. За попередньою інформацією, українців серед загиблих немає.

Рішення про тимчасову заборону польотів Boeing 737 MAX були прийняті в Євросоюзі, Україні, Австралії, Китаї, Сінгапурі, Ефіопії, Південної Кореї, а також авіаперевізниками Aeromexico, Cayman Airways, Comair і Aerolíneas Argentinas.

Федеральне управління цивільної авіації США не збиралося закривати повітряний простір для літаків цього типу, проте президент Дональд Трамп розпорядився заборонити польоти Boeing 737 MAX над територією країни.