Канада запровадила санкції проти 114 осіб і 15 компаній за агресію РФ у Керченській протоці

15 березня 18:39

Заходи є відповіддю на агресивні дії Росії в Україні і порушення РФ міжнародного права.

 

Канада запровадила санкції проти 114 фізичних і 15 юридичних осіб за захоплення українських кораблів і військових у Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба уряду Канади.

"В координації з ЄС і США Канада сьогодні оголошує про нові санкції у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному морі і Керченській протоці і незаконну анексію Росією Криму", – йдеться в повідомленні.

Санкції є відповіддю на "військові дії Росії проти трьох українських судів і захоплення українських моряків у Чорному морі в листопаді 2018 року".

"Сьогоднішні заходи, узгоджені з ЄС і США, підкреслюють збереження трансатлантичної єдності у відповідь на агресивні дії Росії в Україні і порушення Росією міжнародного права", – наголосили в уряді.

Імена осіб, проти яких введені санкції, не вказані.

З моменту анексії Росією Криму в 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 300 фізичних і юридичних осіб, багато з яких були узгоджені з США і ЄС. Сьогоднішні санкції доводять це число до 435. Санкції Канади заморожують активи і забороняють угоди.

У вівторок США запровадили санкції проти 6 росіян і 8 компаній за атаку в Керченській протоці. Євросоюз також ввів економічні заходи проти восьми росіян.

25 листопада минулого року російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовці.

Усі 24 українські військові, яких незаконно тримають у СІЗО Москви, вимагають вважати себе військовополоненими і ставитися до них згідно з нормами Женевської конвенції.

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Чалого й Олександра Малиновського "Визволення українських військових моряків: окремі міжнародно-правові аспекти" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".