Канада виділить на боротьбу з коронавірусом два мільйона доларів

12 лютого 05:32

Канада передасть кошти у ВООЗ для боротьби з поширенням коронавіруса.

 

Канада виділить Всесвітній організації охорони здоров'я $ 2 мільйона на боротьбу з новим коронавірусом. Про це в Оттаві заявила міністр міжнародного розвитку Канади Карина Гулд, повідомляє Укрінформ.

"Наш внесок буде передано одному із самих надійних партнерів - Всесвітній організації охорони здоров'я. Важлива координована відповідь для стримування і реагування на новий коронавірус", - сказала Гулд. В її відомстві уточнили, що виділені Канадою кошти допоможуть "вразливим країнам підготуватися і, при необхідності, зреагувати на події, викликані коронавірусом".

Зазначимо, станом на ранок, 12 лютого, кількість загиблих в Китаї через епідемію коронавірусу зросла до 1110 осіб по всій країні. У провінції Хубей повідомили про 94 нових випадках смерті.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.