Ізраїльські ВПС завдали масований ракетний удар по Дамаску

01 липня 05:29

У результаті обстрілу сирійської столиці підтверджено загибель чотирьох мирних жителів.

 

Винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю завдали масовані ракетні удари по околицях Дамаска і Хомса, повідомляє сирійське урядове інформаційне агентство SANA у понеділок, 1 липня.

Цілями ракетних ударів літаків Ізраїлю стали позиції військових урядової Сирійської арабської армії. Традиційно ізраїльські ВПС атакували територію Сирії з чужого повітряного простору – ліванського. Повідомляється про скоординовану атаку більш, ніж 10 літаків.

Сирійські військові у передмісті Дамаска відбили повітряний напад ізраїльтян – як повідомляють місцеві засоби масової інформації, у небі над містом було чутно серія вибухів. На даний момент відомо про ураження декількох військових об'єктів САР, також підтверджено загибель чотирьох мирних жителів.

Нагадаємо, ВПС Ізраїлю 13 січня завдали ракетного удару по міжнародному аеропорту Дамаска; в Ізраїлі заявили, що цілями були численні об'єкти Ірану і "Хезболли", тоді як SANA вже звично відрапортувала про перехоплення та ураженні більшої частини ізраїльських ракет.

У відповідь на це постійний представник Сирії в ООН 22 січня пригрозив ударом сирійських ВПС і ракет по міжнародному аеропорту Тель-Авіва.