Ізраїль звинувачують у шпигунстві за Трампом – Politico

12 вересня 15:40

Жодних наслідків для Ізраїлю не було.

 

Уряд США за останні два роки прийшов до висновку, що Ізраїль, швидше за все, стояв за розміщенням пристроїв спостереження за мобільними телефонами, які були виявлені біля Білого дому та інших місцях Вашингтона, пише журнал Politico

Відзначається, що на відміну від більшості інших випадків, коли на американській землі були виявлені випадки іноземного шпигунства, адміністрація Трампа не засуджувала ізраїльський уряд, і ніяких наслідків для Ізраїлю не було.

Журнал пише, що виявлені мініатюрні пристрої відеоспостереження, які імітують звичайні вежі стільникового зв'язку, щоб обдурити стільникові телефони. Вони також можуть фіксувати зміст викликів і використовувати данні.

Пристрою, швидше за все, були призначені, щоб шпигувати за президентом Трампом, хоча неясно, чи були зусилля Ізраїлю успішними, зазначає Politico.

Читайте також: Huawei допомагала режимам в Африці шпигувати за незгодними – WSJ

Раніше викривач Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден в інтерв'ю телеканалу France 24 з Росії, де він живе у вигнанні після витоку конфіденційних документів про масовое спостереження в 2013 році, розповів про те, що уряд Сполучених Штатів "продовжує стежити за всіма".