Ізраїль завдав ракетного удару по Дамаску - опубліковано відео

26 грудня 03:24

Наголошується, що у результаті ракетного удару постраждали троє сирійських військових і було пошкоджено склад боєприпасів.

 

Протиповітряна оборона Сирії відбила ракетну атаку, яку провела армія Ізраїлю на західні передмістя Дамаска, ввечері у вівторок, 25 грудня, повідомило сирійське урядове інформаційне агентство SANA.

За даними інформагентства, сирійській ППО вдалося перехопити більшу частину випущених ізраїльтянами ракет.

"Сирійська ППО відбила атаку і збила більшу частину ракет, випущених з літаків ВПС Ізраїлю, що зайшли через ліванський повітряний простір", − заявило агентству джерело в урядової армії Сирії.

Наголошується, що у результаті ракетного удару постраждали троє сирійських військових і було пошкоджено склад боєприпасів. При цьому інформагентство не надає назв конкретних населених пунктів, які піддалися атаці.

Також, згідно з даними сирійських ЗМІ, ракетний удар розпочався о 22.00 вівторка і тривав більше 1,5 години.

За даними телеканалу Al-Hadath, військово-повітряні сили Ізраїлю атакували військові об'єкти і склади, що належать шиїтській міліції угрупування "Хезболлах" та Корпусу вартових ісламської революції, які воюють на стороні сирійської армії. При цьому у передмістях Дамаска Ель-Кисва та Дімас були знищені мінімум три об'єкти, стверджує телеканал.

Нагадаємо, Росія завершила постачання до Сирії зенітно-ракетних комплексів С-300. Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. За його словами, усього до Сирії доправлено 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки. Він також повідомив, що вже почалося навчання персоналу використанню ракет.

Раніше стало відомо, що сирійська урядова армія протягом двох тижнів отримає від Росії зенітний ракетний комплекс С-300 після того, як ППО країни збили літак радіоелектронної розвідки Іл-20. Такий комплекс здатний перехопити атаки з повітря на дальності в 250 кілометрів.

Нагадаємо, зв'язок з Іл-20 зник в 35 кілометрах від узбережжя Сирії. Літак РЕБ заходив на посадку на військову базу Хмеймім, в цей же час винищувачі F-16 ВПС Ізраїлю завдали ударів по сирії в провінції Латакія. Російський літак Іл-20 випадково збили з допомогою ППО урядових сил Сирії, яких у цей момент бомбили ВПС Ізраїлю. В результаті падіння літака загинуло 15 військових.

У Міноборони РФ заявили про те, що ізраїльські винищувачі не бачили Іл-20, який саме заходив на посадку, а також не попередили ЗС Росії в Сирії про підготовані удари, та пригрозили Ізраїлю "адекватними відповідними діями".

Ізраїль поклав всю відповідальність за збиття російського військового літака Іл-20 біля узбережжя сирійської провінції Латакія на режим Башара Асада. У збройних силах Ізраїлю вважають, що літак зазнав аварії через шкоду, завдану неточним і великим вогнем сил режиму Асада.