Ізраїль закрив переходи на кордоні із сектором Газа

04 травня 22:25

Коли переходи будуть знову відкриті, не повідомляється.

 

Влада Ізраїлю прийняла рішення про закриття всіх переходів на кордоні із сектором Газа у відповідь на ракетні обстріл ізраїльських поселень бойовиками угруповання "ХАМАС". Як довго переходи залишатимуться закритими, влада не повідомляє, передає Times of Israel.

Тим часом Армія оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах бойовиків у секторі Газа. ЦАХАЛ повідомляє про поразку 120 цілей, знищення підземного тунелю і ліквідації трьох терористів. В операції в секторі Газа ізраїльська армія задіяла танки і ударні вертольоти.

Протягом суботи, 4 травня, за даними Армії оборони Ізраїлю, з території сектора Газа по ізраїльських поселень було випущено більше 200 ракет. Більшість із них були перехоплені системою ПРО "Залізний купол".

Цієї весни ракетні обстріли Ізраїлю з території сектора Газа почастішали. 14 березня із сектора Газа по Ізраїлю було випущено дві ракети. Вперше з 2014 року в агломерації Гуш-Дан спрацювали сирени і було чутно вибухи.

25 березня сирени повітряної тривоги спрацювали в регіонах Шарон і Емек-Хефер у центрі Ізраїлю. Один снаряд влучив у житловий будинок, будівлю зруйновано, постраждали щонайменше семеро людей, включно з двома немовлятами. Удар по селищу Мішмерет (Шарон) став однією з найбільш дальніх атак ісламістів із 2014 року.

У той самий день армія Ізраїлю оголосила про мобілізацію військовослужбовців запасу. На кордон із сектором Газа відправили дві бронетанкові та піхотні дивізії.