Ізраїль і "ХАМАС" домовилися про припинення вогню — ЗМІ

06 травня 10:08

Перемир'я почало діяти вранці, 6 травня.

 

Терористичне угруповання "ХАМАС" і "Ісламський джихад" заявили про те, що домовилися з Ізраїлем про припинення вогню, передає The Jerusalem Post. Ізраїльські військові зняли всі обмеження з жителів територій, які межують із сектором Газа. Перемир'я набрало чинності 4:30 в понеділок.

В "ХАМАС" заявили про те, "що останні кілька годин прикладалися інтенсивні дипломатичні зусилля" для того, щоб досягти угоди про припинення вогню. У переговорах взяли участь ООН, Катар і Єгипет.

Зазначено, що Ізраїль не відразу прокоментував оголошення про перемир'я, однак військові все ж зняли всі обмеження з жителів території, що межує з сектором Газа.

Представник Палестинського комітету опору, який США та Ізраїль визнали терористичною організацією, Абу Муджахед зазначив, що припинення вогню почало діяти в 4:30 в понеділок, 6 травня.

"Угода про припинення вогню була досягнута за умови, що окупація реалізує колишні домовленості про зняття блокади з сектора Газа", - заявив він.

Представник "Ісламського джихаду" сектора Газа також підтвердив, що досягнута угода про припинення вогню в регіоні.

Читайте також: У секторі Газа убитий один з командирів правлячої партії ХАМАС

Протягом суботи, 4 травня з території сектора Газа по ізраїльських поселеннях було випущено більше 500 ракет. Частину з них було перехоплено системою ПРО "Залізний купол". Десятки тисяч людей бцло евакуйовано до безпечної зони.

У відповідь на ракетні обстріли Армія оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах бойовиків у секторі Газа. ЦАХАЛ повідомив про ураження 120 цілей, знищення підземного тунелю і ліквідацію трьох терористів. В операції в секторі Газа ізраїльська армія задіяла танки й ударні вертольоти. Влада Ізраїлю розпорядилися закрити всі переходи на кордоні з сектором Газа на невизначений час.

Влада Палестини заявила, що в ході операції ізраїльської армії загинули четверо цивільних осіб, шестеро людей отримали поранення.

Влада Палестини заявили, що в ході операції ізраїльської армії загинули чотири цивільні особи, шість осіб отримали поранення.