Ізраїль готовий проводити антитерористичну операцію, поки "Хамас" не попросить пощади

09 липня 10:20

Обстріл сектора Газа і півдня Ізраїлю не припиняються вже більше тижня. З області, яку контролюють бойовики радикального палестинського угрупування "Хамас", ракети летять на територію Ізраїлю, а представники ізраїльської армії оборони (ЦАХАЛ) обстрілюють бойовиків.

 

На півдні Ізраїлю через обстріл із сектору Газа закрилися дитячі садки, літні табори та виші. У ніч на середу, 9 липня служба охорони тилу опублікувала розпорядження припинити роботу всіх дитячих установ у населених пунктах, що знаходяться на відстані від семи до сорока кілометрів від сектору Газа.

У населених пунктах, розташованих у зоні обстрілу, в університетах і коледжах скасовано іспити. Іспит з англійської мови на атестат зрілості, запланований на 10 липня, відбудеться лише у захищених приміщеннях.

Суворо заборонено проведення громадських заходів за участю понад 300 осіб. Між тим у населених пунктах, що межують із сектором Газа, дозволено роботу дитячих установ, оскільки всі вони мають захищений простір, повідомляє NEWSru Israel.

Обстріл сектору Газа і півдня Ізраїлю не припиняються вже більше тижня. З області, яку контролюють бойовики радикального палестинського угрупування "Хамас", ракети летять на територію Ізраїлю, а представники ізраїльської армії оборони (ЦАХАЛ) обстрілюють бойовиків. Преса стверджує, що причиною протистояння є бажання помсти: сторони намагаються відплатити один одному за напади і загибель мирних жителів, особливо - дітей.

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у вівторок віддав наказ про початок великої антитерористичної операції, що отримала кодову назву "Непорушна скеля". Останню подібну кампанію у Газі Ізраїль провів у кінці 2012 року - тоді, після восьмиденної операції "Хмарний стовп", обстріл ізраїльської території ракетами надовго припинили.

Як повідомляє ЦАХАЛ, за останні 24 години по території Ізраїлю з Гази було випущено 154 ракети, 117 ракет впали на ізраїльській території, 29 ракети було збито системою протиракетної оборони "Залізний купол". Обстрілу зазнали населені пункти Сдерот, Ашкелон, Ашдод, Беер-Шеву та інші міста півдня Ізраїлю, а також Єрусалим і Тель-Авів. Обстріл Тель-Авіва став першим з 2012 року. Щонайменше дві ракети, випущені з сектору Газа, в Тель-Авіві було збито в повітрі системою оборони, повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльських військових.

Прес-служба ізраїльської армії підтвердила один вибух ракети в Єрусалимі і кілька вибухів в інших населених пунктах. Як відомо, приблизно о 6:15 ранку за місцевим часом (5:15 за москвою) один з випущених зарядів розірвався на території районної ради Сдот Негев. Близько 00:30 за місцевим часом дві ракети впали в районі регіональної ради Ешколь.

Армія оборони Ізраїлю, у свою чергу, атакувала 160 цілей на території сектора Газа. Джерела в Палестинській автономії (ПНА) повідомили, що ЦАХАЛ завдав удару по будинку високопоставленого командира бойового крила "Хамаса" Раад аль-Атара. За інформацією вищевказаних джерел, ніхто не постраждав - у той момент, коли в будинок потрапила ізраїльська ракета, в ньому нікого не було. Проте в результаті іншого удару було вбито одного з лідерів бойовиків "Ісламського джихаду" Хафеза Хамада. Разом з ним загинули п'ять осіб, які перебували в його будинку в Бейт-Хануні (північ сектора Гази), коли він зазнав атаки. Загалом, як повідомили у медичних колах ПНА, в результаті обстрілу загинули не менше 28 палестинців, включаючи двох жінок і п'ятеро дітей. !zn

Читайте також:

Сайт організації "Хамас" повідомив про бажання сектора Гази увійти до складу Росії

Корабель ВМФ РФ не пустили до Ізраїлю

Ярош запевнив посла Ізраїлю в толерантному ставленні до національних питань