Італія затримала яхту з українцями, які перевозили нелегальних мігрантів

19 листопада 18:34

Екіпаж затримали за сприяння нелегальній міграції.

 

Берегова охорона Італії в бухті Роччелла-Іоніка затримали яхту з українцями, які переправляли 74 нелегальних мігрантів з Іраку у вівторок, повідомляє пресслужба ДПС України.

"Днями Держприкордонслужба України отримала підтвердження, що за наданою в Європол інформацією про один з плавзасобів, який міг використовуватися для незаконної оборудки, Берегова охорона Італії перепинила яхту, що дрейфувала. Плавзасіб вдалося виявити у бухті Роччелла-Йоніка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на борту судна знаходилося 74 пасажири, які назвалися громадянами Іраку.

Екіпаж яхти складався з 2 українців 1980 та 1988 років народження. Італійська поліція заарештувала екіпаж за сприяння нелегальній міграції.

Наголошується, що з точки зору українського законодавства громадяни України, які здійснюють переправу нелегалів у країни Європейського союзу, виступають у ролі потерпілих від незаконної діяльності, яка полягає у вербування та експлуатації.

"В більшості випадків в ході залучення українських громадян до вказаної протиправної діяльності застосовуються шахрайські методи переконання, їм не розкривається справжня мета перевезення осіб на прогулянкових яхтах", - зазначають у ДПС.

Раніше повідомлялося, що в Греції знайшли вантажівку з 41 мігрантом у холодильній камері. Підкреслюється, що під час перевезення мігранти не постраждали, оскільки система охолодження у вантажівці була відключена.

Минулого року в Греції затримали шістьох українців за перевезення нелегалів.

Варто відзначити, що подібні знахідки траплялися і раніше. Найчастіше в подібних вантажівках знаходять нелегальних мігрантів.