Італія буде просити Європейський центробанк списати € 250 млрд боргу

16 травня 13:53

Партія "Рух 5 зірок" і ультраправа "Ліга Півночі" сформували коаліцію.

 

Новий уряд Італії планує попросити Європейський центральний банк списати 250 млрд євро італійського боргу, повідомляє ЕUobserver з посиланням на текст коаліційної угоди, який є в розпорядженні італійських ЗМІ.

"Новий уряд Італії планує попросити Європейський центральний банк списати 250 млрд євро італійського боргу", - йдеться в повідомленні.

У попередньому тексті угоди від 14 травня між партією "Рух 5 зірок" і ультраправою партією "Ліга Півночі" також прописано прохання реструктуризувати внески Італії в бюджет Європейського Союзу та скасувати санкції проти Росії.

Як повідомлялося, в березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них отримала партія "Рух 5 зірок". У той же час найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, в яку входять права "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італія" ліва "Партія свободи і рівності".

Два раунди консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не привели до виходу з політичного тупіка в країні.

Читайте також: Італія має намір активізувати співпрацю з Україною у сфері розмінування – Геращенко

Італія може влаштувати кошмарний сценарій єврозоні - FT. Ринки поки не нервують через італійську коаліцію популістів, але все дуже швидко може змінитися.

Новим прем'єр-міністром Італії може стати незалежна фігура, заявили в Партії 5-зірок" - Reuters. Анти-истеблишментское рух "Партія 5-зірок" і вкрай права Ліга зробили "значні кроки" щодо формування уряду, щоб покласти край девятинедельному політичного тупика.