Іспанська прокуратура почала розслідування проти 700 мерів через референдум в Каталонії

13 вересня 16:44

Поліції дали наказ затримувати їх у разі неявки на допити.

 

Прокуратура Іспанії проводить розслідування щодо 700 мерів Каталонії в зв'язку з референдумом про незалежність автономії, проведення якого раніше зупинив Конституційний суд, інформує Associated Press.

Так, за інформацією агентства, в середу, 13 вересня, генеральний прокурор Іспанії Жозе Мануель Мазу дав доручення прокурорам в провінціях провести розслідування проти 712 мерів, які дозволили використовувати муніципальні об'єкти для проведення голосування з референдуму 1 жовтня.

Крім того, поліції віддали наказ затримувати їх, якщо вони не з'являться для дачі свідчень. Як повідомляється, керівники Каталонії попросили 947 мерів допомогти у проведенні референдуму.

Раніше прокуратура Іспанії наказала поліції вилучати виборчі урни, листівки і будь-які інші предмети, які можна було б використовувати в забороненому референдумі за незалежність від Іспанії.

Нагадаємо, 6 вересня парламент Каталонії більшістю голосів підтримав законопроект про проведення референдуму щодо відділення від Іспанії. 7 вересня Конституційний суд Іспанії на надзвичайному засіданні прийняв рішення про призупинення дії прийнятого закону про проведення референдуму про самовизначення автономії.

Правоохоронні органи Іспанії завели кримінальну справу стосовно лідера Каталонії Карлеса Пуджемонта і членів уряду автономії за рішення про проведення референдуму за вихід зі складу Іспанії.