Іспанія за негайне надання Україні безвізу

26 листопада 01:43

Мадрид підтримує територіальну цілісність України.

 

Іспанія виступає за негайне надання українським громадянам безвізового режиму з Євросоюзом, заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахоя під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляється на сайті президента.

Він підтвердив, що Іспанія завжди сприятиме Україні в реалізації її євроінтеграційних прагнень, зокрема виступає за якнайшвидше завершення процесу ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Президент Порошенко подякував Іспанії за незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Зокрема, він високо оцінив голосування Іспанії за резолюцію про порушення прав людини в Криму на Генеральній Асамблеї ООН.

Сторони домовилися підготувати до підписання найближчим часом угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Читайте також: Єлісєєв заявив про реальну можливість України домогтися безвізу з ЄС до кінця нинішнього року

Як повідомлялося, країни Європейського союзу на 99% погодили текст угоди про механізм зупинення дії безвізового режиму, а що залишилися питання не мають величезної політичної ваги, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на свої джерела в Єврокомісії.

В даний момент обговорюється ідея призупинення безвізу за пропозицією Єврокомісії для окремих категорій власників паспортів. Однак країни ЄС поки не погодили принцип і перелік категорій.

Безвізовий режим для України і Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення "безвізу".