Іржава військова машина Кремля: Росія анонсувала чергові військові навчання

20 серпня 02:39

Брязкати зброєю Москва буде спільно із китайцями, індійцями, пакистанцями, таджиками, казахами, киргизами та узбеками.

 

Збройні сили Росії разом із військовими ще семи держав візьмуть участь у стратегічних командно-штабних навчаннях "Центр-2019", які пройдуть у вересні цього року, заявили в прес-службі міністерства оборони Росії.

Окрім підрозділів російської армії, у чергових навчаннях братимуть участь військовослужбовці з Китаю, Пакистану, Киргизстану, Індії, Казахстану, Таджикистану та Узбекистану.

"У практичних діях військ на полігонах Донгуз, Тоцький, Аданак у європейській частині РФ будуть задіяні до 12950 осіб (з них військовослужбовців РФ – до 10700, інших держав – до 2250 осіб), танків – до 250, бойових машин піхоти та бронетранспортерів – до 450, артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню – до 200", – заявили в міноборони РФ.

Попередні навчання "Центр" проходили у 2015 році за участю військовослужбовців з Казахстану, тоді у них було задіяно близько 95 тисяч військових, більше 7 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, до 170 літаків і 20 кораблів. Порівняно із 2015 роком спостерігається явне зубожіння російської військової машини. Крім того, міністерству оборони РФ доведеться поламати голову над тим, як забезпечити взаємодію військових Китаю та Індії, або Індії та Пакистану – країн, які мають одна до одної велику кількість територіальних та інших претензій.

Нагадаємо, що за даними Міністерства оборони України, у 2019 році українські військові візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях, шість з яких проводитимуться на території України.

Заплановано проведення 250 заходів оперативної підготовки і до 2000 основних заходів: командно-штабних навчань і тренувань, тактичних навчань, льотно-тактичних вправ, понад 200 заходів централізованої підготовки штабів бригад і підрозділів у вищих військових навчальних закладах.

Про найважливіші кроки у реформуванні ЗСУ читайте у статті Юрія Бутусова "Армія-2019: 5 життєво важливих змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".