Іран заснував новий комітет у зв'язку з імміграційним указом Трампа

31 сiчня 13:00

Комітет займеться допомогою постраждалим від указу іранцям.

 

Іран заявив про створення комітету, який буде займатися проблемами своїх громадян за кордоном, що виникли у зв'язку із забороною відвідувати США протягом 90 днів. Представник іранського Міністерства закордонних справ Бахрам Касемі заявив, що цей крок є відповіддю на імміграційний указ Дональда Трампа, повідомляє Інтерфакс.

Касемі додав, що комітет вже почав роботу і повинен допомогти іранцям, які потрапили під обмеження нового указу. Також представник посольства зазначив, що комітет вже розіслав інструкції по всім посольствам, де закликає відстоювати гідність іранців, які перебувають за кордоном.

Читайте також: США повідомляють про ракетні випробування Ірану
Раніше повідомлялося, що Іран не буде пускати на свою територію американських громадян у відповідь на відмову США приймати у себе громадян семи мусульманських держав. У міністерстві Ірану заявили, що обмеження поїздок мусульман в США "є відкритою образою мусульманського світу й іранського народу, і великим подарунком для екстремістів"

Раніше Дональд Трамп своїм указом заборонив на три місяці пускати в США громадян Ірану, Сирії, Іраку, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену. Заборона була обґрунтована протидією тероризму.