Іран вирішив судитися з Голлівудом через оскароносний фільм "Операція "Арго"

12 березня 12:34

Допомагати Тегерану з позовом проти Голлівуду буде захисниця відомого терориста Карлоса Шакала.

 

Влада Ірану має намір подати до суду на Голлівуд за виробництво фільму "Операція "Арго", який в цьому році отримав "Оскар". На думку Тегерана, у фільмі спеціально створений спотворений образ країни.

За даними іранських ЗМІ, допомога у підготовці позову владі надасть французький адвокат Ізабель Кутан-Пейр, яка вже прибула у країну. Кутан-Пейр відома тим, що вона захищала інтереси терориста Ілліча Раміреса Санчеса, відомого під прізвиськом Карлос Шакал (він зараз відбуває довічне ув'язнення у французькій в'язниці).

Повідомляється, що рішення про судовий позов було прийнято після того, як увечері 11 березня група іранських чиновників і кінокритиків відвідала закритий показ фільму в одному зі столичних кінотеатрів.

Нагадаємо, в лютому Тегеран вже критикував "Операцію "Арго", назвавши стрічку американською пропагандою проти Ірану. Тоді було оголошено про плани зняти "іранську відповідь" фільму.

Фільм "Операція "Арго", поставлений американським актором і режисером Беном Аффлеком, розповідає історію втечі шести американських заручників із захопленого іранськими активістами у 1979 році посольства США у Тегерані.

Стрічці дістався "Оскар" як найкращому фільму 2012 року, а також головні премії BAFTA і "Золотого глобуса". !zn

Читайте також:

Іранські цензори домалювали "нескромну" сукню Мішель Обами на "Оскарі"

Іран запропонував США взяти інтерв'ю у мавпи-космонавта

Ехуд Барак порівняв кризу на Близькому Сході з крахом Османської імперії

У Єгипті сімох християн засудили до смерті за участь у зйомках "Невинності мусульман"