Іран та Ізраїль обмінялися ракетними ударами

10 травня 05:47

Іранські сили в Сирії випустили по позиціях Ізраїлю 20 ракет, на що послідувала відповідь ізраїльтян.

 

Між Тегераном та Єрусалимом загострилося протистояння. Так, іранські сили з території Сирії випустили по позиціях Ізраїлю на Голанських висотах 20 ракет, декілька з яких вдалося перехопити завдяки системі ППО. Відповідь не забарилася і ізраїльські військовослужбовці у четвер, 10 травня, знищили склад боєприпасів і установку радару на території Сирії.

За словами військового кореспондента радіостанції "Галей ЦАХАЛ" Захі Дабуша, влада Ізраїлю розглядає напад, як "іранську атаку". Він також додає, що жертв немає, проте місцевих жителів попросили пройти в бомбосховища. Про завдані пошкодження поки нічого невідомо.

Уже незабаром з'явилася інформація про відповідь ізраїльтян на атаку. Сирійські державні ЗМІ повідомили про десятки ракет, випущених неподалік від Дамаска.

"Повітряна оборона протистояла десяткам ізраїльських ракет, проте деякі з них досягли своєї цілі, знищивши один із радарів", - повідомляє Reuters з посиланням на сирійське інформагентство SANA та додає, що друга ракета влучила в склад боєприпасів.

Зазначається, що Ізраїль завдав найбільш масштабний вогонь, у порівнянні з попередніми інцидентами.

Напередодні, 8 травня, Ізраїль випустив кілька ракет по позиціях армії сирійського диктатора Башара Асада поблизу Дамаска. У Міністерстві оборони повідомили про виявлення незвичайної активності іранських сил у Сирії, а владі на Голанських висотах доручили підготувати бомбосховища.