Іракська армія відбила в ісламістів місто Тікріт

12 червня 20:44

Війська Іраку повернули контроль над відбитим раніше ісламістами містом Тікріт. Багдад заявив про масовий наступ бойовиків.

 

Іракській армії вдалося відбити місто Тікріт на півночі країни, захоплений раніше бойовиками з радикального угрупування "Ісламська держава Іраку і Леванту".

Як заявив у четвер, 12 червня, міністр закордонних справ Іраку Хошияр Зібарі, сили безпеки запобігли наступу ісламістів на Багдад і захопленню стратегічно важливих об'єктів на південь від Тікріта.

При звільненні головного адміністративного будинку в місті було вбито 19 бойовиків. Про втрати військових не повідомляється. Крім того, в боях за Тікріт збройні сили Іраку знищили понад 60 транспортних засобів противника.

При цьому місто Мосул як і раніше залишається в руках екстремістів. Загарбники запровадили нові правила, що забороняють торгівлю тютюном і алкоголем, вільне носіння зброї. Також заборонені масові зібрання. З міста втекло понад 500 тисяч осіб, у тому числі все християнське населення (3 тисячі чоловік). Сотні жителів Мосула були вбиті. Ісламісти підпалили більшість християнських храмів у місті.

Угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" протягом декількох місяців воює на північному сході Сирії. Її метою є створення ісламської теократичної держави на Близькому Сході. !zn

Читайте також:

Друге за величиною місто Іраку захопили ісламісти: тисячі жителів і військові втікають у паніці

США пообіцяли Іраку будь-яку допомогу в боротьбі з бойовиками-ісламістами