Інспектори МАГАТЕ проведуть перевірку всіх ядерних об'єктів КНДР

13 лютого 06:10

Терміни та місця проведення інспекцій будуть узгоджені на переговорах США та Північної Кореї.

 

Північна Корея дала свою згоду на проведення перевірок всіх її ядерних об'єктів інспекторами Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), повідомляє південнокорейське видання The Korea Times.

Як зазначає видання, Пхеньян пообіцяв надати фахівцям доступ на підприємства, сховища, ядерні та ракетні полігони, щоб інспектори могли контролювати процес денуклеаризації.

Місця та терміни проведення інспекцій співробітниками МАГАТЕ Північна Корея і США обговорять на саміті у Ханої. При цьому у КНДР пообіцяли гарантувати повну безпеку інспекторів МАГАТЕ.

Читайте також: У Бразилії легкомоторний літак впав на житлові будинки - є загиблі

Нещодавно президент США Дональд Трамп офіційно оголосив перед Конгресом дату і місце зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином - другий саміт пройде у В'єтнамі 27-28 лютого.

Нагадаємо, 12 червня минулого року в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".