Індонезія звинуватила Китай і Росію в спробі зламати базу даних виборців

13 березня 13:08

Атаки на ЦВК Індонезії відбуваються майже щогодини.

 

Голова Центрвиборчкому Індонезії Арієф Будіман заявив про те, що хакери з Росії і Китаю щогодини атакують базу даних виборців країни в спробі зірвати майбутні вибори президента і парламенту, намічені на 17 квітня.

Наголошується, що атаки спрямовані на те, щоб впливати на виборців, а також створити так званих "примарних виборців", передає Bloomberg.

Російських хакерів і саму Росію неодноразово звинувачували у спробах втрутитися у вибори в різних країнах.

Раніше NBC News повідомляли про те, що "фабрика тролів" спробувала розставити пастки перед проміжними виборами у США, але зазнала фіаско. Тролі намагалися давати "підказки" журналістам і сіяти паніку через можливе втручання в проміжні вибори, але не привернули до себе серйозної уваги.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року у Сполучених Штатах відбулися проміжні вибори у Конгрес, під час яких повністю переобрали Палату представників (нижню палату американського парламенту – ред.), а також 35 сенаторів зі 100. Демократична партія США вперше за вісім років повернула контроль над Палатою представників, а Республіканська партія зберегла перевагу в Сенаті.

Докладніше про проміжні вибори читайте в матеріалі DT.UA "Вибори у Конгрес США: головне".