Інавгурація Трампа супроводжувалася масовими протестами

20 сiчня 20:41

На вулиці Вашингтона вийшли тисячі невдоволених.

 

Тисячі американців вийшли на вулиці Вашингтона на знак протесту проти ініціатив нового президента Дональда Трампа, який прийняв сьогодні присягу, ставши 45-м президентом країни.

На думку демонстрантів, заяви Трампа несуть загрозу соціальним програмам і мають ознаки расизму, передає власний кореспондент "Укрінформу".

Протестувальники розмістили свої пікети, переважно, поблизу спеціальних пропускних пунктів, звертаючи увагу гостей церемонії.

"Ми вийшли на акцію протесту разом з коаліцією "ANSWER Coalition", яка є частиною потужного руху в Сполучених Штатах проти війни і расизму. Наша мета сьогодні – об'єднати людей і показати Америці і світові, що в перший день президентства Дональда Трампа ми готові протистояти його політику й організовувати людей для цього", - заявив представник ANSWER Coalition Девід Хавраник.

За його словами, дана акція не мала наміру зірвати інавгурацію, а ставила за мету привернути увагу суспільства до негативних заяв нового президента, які загрожують загальній освіти і медичному страхуванню для малозабезпечених людей.

На акцію протесту в день інавгурації вийшли також активісти організації Black Lives Matter ("Життя чорних має значення"), яка виступає проти насильства по відношенню до чорного населення і вбивств поліцейськими афроамериканців. Протестувальники прикували себе наручниками до залізних парканів. Також були організовані окремі протести ЛГБТ-спільноти.

Загалом, на вулиці вийшли представники близько десятка коаліцій, що об'єднують окремі організації протестного руху. Протестувальники очікують, що після інавгурації, на вихідних, у масових демонстраціях візьмуть участь сотні тисяч людей.

Обраний президент США Дональд Трамп офіційно прийняв президентську присягу. З цього дня, п'ятниці, 20 січня, відраховується перший термін його повноважень.