IKEA і H&M виходять на український ринок в цьому році - Кабмін

17 травня 12:15

Україна вітає той факт, що відомі шведські компанії IKEA і H&M вже в цьому році вийдуть на ринок нашої країни.

 

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з міністром закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем в Стокгольмі заявила, що всесвітньо відомі компанії IKEA і H&M виходять на ринок України, повідомляє Урядовий портал.

"Україна є привабливим місцем для багатьох шведських компаній, що бажають розширити свій бізнес. Ми вітаємо той факт, що вже в цьому році відомі шведські компанії IKEA і H&M вийдуть на ринок України", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона звернула увагу на значний прогрес у сфері торговельно-економічного співробітництва. За останній рік товарообіг між Україною і Швецією виріс на 4,2% порівняно з 2016 роком і склав 510,9 млн. дол. США.

Віце-прем'єр також зазначила, що Шведсько-український бізнес-форум залишається ефективним інструментом для розвитку торговельно-економічного співробітництва між країнами. У цьому році захід відбудеться 14 червня в Києві.

IKEA підтвердила свої плани щодо виходу на український ринок. У компанії також не уточнили місто і конкретний торговий центр, де планується відкриття торгової мережі IKEA в Україні.

Шведський H&M анонсував вихід на український ринок. Шведський рітейлер готового одягу H&M (Hennes&Mauritz) підтвердив свої плани щодо виходу на український ринок. У повідомленні на сайті компанії зазначається про вихід на ринки України та Уругваю в 2018 році.