ІДІЛ втратила 95% захоплених угрупованням земель

16 листопада 06:26

З 2014 року від влади ІДІЛ звільнили 7,5 млн чоловік.

 

Терористичне угруповання ІДІЛ втратило 95% раніше захоплених нею територій. З 2014 року з під влади ІДІЛ звільнили 7,5 млн чоловік, заявив спецпредставник президента США в коаліції по боротьбі з ІД Бретт Макгерк, передає РБК з посиланням на повідомлення Держдепартаменту.

"ІДІЛ втратило 95% території, яку вона контролювала. У ІДІЛ більше немає столиці, так званий халіфат розвалюється, вони біжать туди, де можуть ховатися", - додав він. Однак, за його словами, боротьбу з терористами слід продовжити "від Лівії до Філіппін і Афганістану". "Це битва покоління, яка вимагає продовження міжнародного співробітництва", - сказав Макгерк. Він розповів, що проти терористів бореться одна з найбільш великих коаліцій в історії - 74 держави, включаючи членів НАТО, Ліги арабських держав та Євросоюзу.

Раніше президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп зробили спільну заяву щодо Сирії, в якому повідомили про те, що будуть продовжувати боротьбу з ІДІЛ до того часу, поки не переможуть терористів.