Huawei таємно створювала систему мобільного зв'язку в КНДР в обхід санкцій – WP

23 липня 03:29

В корпорації заперечують будь-які подібні звинувачення.

 

Китайська корпорація Huawei надавала таємну допомогу КНДР у налагодженні, запуску та обслуговуванні комерційної мобільної телефонної мережі всередині країни, стверджує американське видання The Washington Post.

"Huawei Technologies Co., китайський технологічний гігант, втягнутий до торгової війни президента Трампа з Китаєм і занесений до чорного списку, як загроза національній безпеці, таємно допомагав уряду Північної Кореї будувати та підтримувати комерційну бездротову мобільну мережу країни", – йдеться у матеріалі газети.

Видання з посиланням на певні дані, що опинилися у його розпорядженні, пише, що китайський телекомунікаційний гігант протягом восьми років співпрацював з державної китайською фірмою Panda International Information Technology Co Ltd за низкою проектів. Ця держфірма серед іншого здійснювала й налагодження мобільного зв'язку в КНДР.

В корпорації звинувачення з боку газети відкинули, заявивши, що "не працюють" у Північній Кореї і дотримуються режиму санкцій проти КНДР.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив у країні національний надзвичайний стан для захисту американських комп'ютерних мереж від зовнішніх "іноземних ворогів". Влада США вважає, що Китай займається шпигунством за допомогою устаткування для мереж 5G, яке постачає зокрема Huawei.