Гілларі Клінтон підтримає Джо Байдена на виборах у США

28 квiтня 22:58

Клінтон в 2016 році програла Трампу, але тепер прагне відігратися, підтримавши Байдена.

 

Колишній кандидат у президенти США Гілларі Клінтон підтримала кандидатуру демократа Джо Байдена у борьбі за президентський пост.

"Це момент, коли нам потрібен лідер, такий президент, як Джо Байден", - сказала вона під час спільного онлайн-заходу з колишнім віце-президентом, пише Reuters.

За її словами, Байден готувався до президентства все життя, а сама вона "мала честь" працювати з ним не один рік. "Я хотіла б додати свій голос до багатьох інших, хто підтримав вас. Я дуже рада бути частиною вашої кампанії - не тільки підтримати вас, але і допомогти висвітлити багато питань, які поставлені на карту на цих президентських виборах", - заявила Клінтон.

Вона зазначила, що була не тільки колегою Байдена, але і його другом.

"І я можу сказати вам, що хотіла б, щоб він був президентом прямо зараз, але я не можу дочекатися цього, якщо всі ми не зробимо свою справу", - додала Клінтон, звертаючись до американців.

Клінтон, колишній державний секретар США, колишній сенатор від Нью-Йорка і дружина колишнього президента Білла Клінтона, програла президентські перегони 2016 року проти Трампа на виборах, які досі є джерелом гніву і сум'яття серед багатьох лібералів, які очікували обрати першого президента-жінку.

Байден вже є ймовірним кандидатом своєї партії після того, як пішли його суперники, включаючи сенатора Берні Сандерса, який запекло зіткнувся з Клінтон, коли вони оскаржували первинні вибори своєї партії в 2016 році.

Байден був віце-президентом Барака Обами, а Клінтон - його першим державним секретарем. Обидва одночасно розглядали президентські вибори, але Байден в кінцевому підсумку вирішив не починати кампанію тоді, коли він оплакував смерть свого сина Бо. Обама підтримав нинішню кампанію Байдена два тижні тому.

Менеджер кампанії Трампа, Бред Парскейл, сказав в заяві: "Немає більшої концентрації демократичного істеблішменту, ніж Джо Байден і Хілларі Клінтон разом. Президент Трамп переміг її одного разу, і тепер він переможе її обраного кандидата".

Раніше повідомлялося про те, що сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, який зняв свою кандидатуру на виборах президента США, публічно підтримав свого колишнього опонента Джозефа Байдена.

Президентські вибори в США відбудуться 3 листопада 2020 року. За підсумками Супервівторка перемогу на праймеріз Демократичної партії в більшості штатів здобув Джо Байден: його підтримали Вірджинія, Північна Кароліна, Алабама, Оклахома, Теннессі, Арканзас, Міннесота і Массачусетс. Раніше він виграв праймеріз в Південній Кароліні.