Губернатор Флориди підтвердив, що російські хакери зламали бази даних виборців перед виборами 2016 року

15 травня 10:28

Він не уточнив назви округів, де були зламані бази даних, але зазначив, що відповідальні за вибори в цих округах знають про вчинені атаки.

 

Губернатор американського штату Флориди Рон Десантіс підтвердив, що російські хакери зламали бази даних виборців у двох округах штату перед виборами президента в 2016 році, передає Associated Press. Про це йшлося у звіті спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання РФ у вибори в США.

Як повідомив Десантіс, хакери не маніпулювали даними виборців, результати виборів не були скомпрометовані. Він не уточнив назви округів, де були зламані бази даних, але зазначив, що відповідальні за вибори в цих округах знають про вчинені атаки.

18 квітня Мін'юст опублікував 448-сторінкову версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер прийшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає. При цьому, певні рядки і цілі абзаци тексту були заретушовані. У цьому зв'язку демократи в Палаті представників, які ведуть паралельне розслідування у цій справі, виступили з вимогою до Мін'юсту надати їм невідредагований текст. Через втручання у вибори США щодо Росії ввели санкції.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".