Гуайдо озвучив дату початку операції з повалення Мадуро

28 березня 04:20

Гуайдо закликав своїх прихильників завчасно організувати комітети для мобілізації протестного руху.

 

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо, який оголосив себе "тимчасовим президентом країни", озвучив дату початку операції "Свобода", яка, як він вважає, має призвести до падіння режиму чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Операція розпочнеться 6 квітня, написав опозиціонер у своєму Twitter.

"6 квітня пройдуть перші тактичні акції операції "Свобода" по всій країні. У цей день ми повинні бути підготовлені і організовані", - йдеться в повідомленні.

Гуайдо закликав своїх прихильників завчасно організувати комітети для мобілізації протестного руху. Також він заявив, що закликає співробітників поліції і військовослужбовців Венесуели охороняти протестувальників від "озброєних груп".

Політична криза у Венесуелі загострилася після того, як Хуан Гуайдо, який очолює опозиційні Національні збори, оголосив себе тимчасовим президентом в січні. США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів.

Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Андрія Каракуца "Траєкторія Венесуели" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".