Грузинський журналіст, що вилаяв Путіна в прямому ефірі, незабаром приступить до роботи

22 липня 05:23

Нове керівництво телеканалу не збирається звільняти тележурналіста.

 

Грузинський телеведучий Георгій Габунія, який нецензурно облаяв Путіна в прямому ефірі зможе повернутися до виконання своїх обов'язків, після закінчення двох місяців, на які його відсторонили від роботи.

"Через 2 місяці, після того, як будуть зняті обмеження щодо Георгія Габунії, він звичайно продовжить діяльність", - про це заявив журналістам новий гендиректор телеканалу "Руставі 2" Паата Салія, передає Грузія .

На питання, чи будуть переглянуті обмеження, які введені відносно Георгія Габунії, Паата Салія відповів, що у зв'язку з цим розмови не було. При цьому, за його словами, він не бачить підстав для виникнення цього міркування.

"Це питання сьогодні не ставилося. Думаю, те рішення, яке було прийнято у зв'язку з Георгієм тоді, коли воно було прийнято і його на два місяці відсторонили від ведення передачі на каналі, це було, мабуть, те рішення, яке, я думаю, було дуже великим консенсусом в нашому суспільстві", - заявив напередодні Паата Салія.

"У цьому випадку я не є супротивником ні прихильником [роботи Габунії на "Руставі 2"]. Я вже сказав і зафіксував позицію, що всі залишаються на своїх місцях", - сказав Салія.

Нагадаємо, на початку червня ведучий "Руставі 2" Георгій Габунія в ефірі телеканалу нецензурно образив президента Росії Володимира Путіна і його покійних батьків.

В Держдумі після заяв Габунии виступили з пропозицією Габунию экстрадироватьв Росію і судити в російському суді, а Грузії заборонити ввезення вин і мінеральної води. Але Путін не підтримав верноподданический жест Держдуми.

Тоді ж глава "Руставі 2" Гварамія заявив, що каналу "мало не забороняють" висловлювати думку заради експорту вина та менеральной води. "Плювати я хотів і на "Боржомі", і на вино. Що, значить, ми повинні говорити, що Путін хороший, для того, щоб хтось міг ввозити в Росію "Боржомі", вино і "Набеглаві"?", - сказав він.

Після монологу тележурналіста, в якому він матюкався на адресу президента Росії, перші персони виступили із заявами і зажадали термінової реакції. Заяви зробили прем'єр, президент, голова парламенту, МЗС країни, і лідери "Грузинської мрії". Реакція була строкової і блискавичною. Міністерство закордонних справ навіть звернулося до міжнародних організацій. А віце-спікер парламенту Грузії Георгій Вольський взагалі угледів в цьому спробу державного перевороту, повідомляє Грузія online. Заодно, за традицією, влада Грузії звинуватили в події в телеефірі та третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який зараз є громадянином України.

У той же час, опозиція, засуджуючи факт неприйнятного поведінки журналіста, вважає, що його демарш став свого роду люстрационным прийомом, виявили, наскільки верхівка Грузії підпорядкована Росії.