Грета Тунберг у Давосі: Всі говорять про кліматичні зміни, але ніхто нічого не робить

21 сiчня 12:21

Шведська тінейджерка закликала бізнес, уряди і ЗМІ прислухатися до думки вчених.

 

Екоактивістка і Людина року за версією журналу Time Грета Тунберг направила серйозне послання присутній в Давосі на Всесвітньому економічному форумі бізнес-еліті: всі говорять про зміну клімату, але ніхто нічого не робить. У свою чергу, агентство Bloomberg пише, що її поява на відкритті Всесвітнього економічного форуму стало яскравою ознакою того, що дебати про те, як зупинити глобальне потепління, стали мейнстрімом в ділових колах.

Однак, лише кілька керівників нафтової, газової та вугільної промисловості, які несуть головну відповідальність за потепління планети, були присутні на панелі, де Тунберг виступила у вівторок.

"Клімат і навколишнє середовище - гаряча тема зараз, завдяки тиску молодих людей", - сказала 17-річна Тунберг на швейцарському гірськолижному курорті, де щорічно збирається близько 3000 ділових і політичних лідерів. "Практично нічого не зроблено, оскільки глобальні викиди CO2 не скоротилися".

Слова шведської активістки прозвучали у зв'язку з тим, що на Всесвітньому економічному форумі цьому році і вперше в історії екологічні ризики займають п'ять основних довгострокових проблем, у той час як керівники компаній говорять, що вони все більше стурбовані проблемами навколишнього середовища.

Але молоді активісти в Давосі сказали, що цього недостатньо.

"Ми втомилися від порожніх обіцянок. Але у нас є надії", - сказав пуерто-ріканський активіст Сальвадор Гомез-Колон.

Я знаю, що ви не хочете говорити про це. Запевняю вас, я буду продовжувати повторювати ці цифри, поки ви не зробите це. Твитнуть Поделиться

Тунберг закликала бізнес, уряди та ЗМІ прислухатися до думки вчених.

"З минулого літа я повторювала ці цифри в кожній своїй промові", - сказала вона.

Ми не хочемо чекати роки, щоб побачити зміни, які ми хочемо бачити вже зараз. Твитнуть Поделиться

Нагадаємо, що ювілейний ВЕФ у Давосі розпочався у вівторок, 21 січня. Захід триватиме до 24 числа.