Греція не збирається ветувати санкції проти Росії - міністр фінансів

29 сiчня 14:51

Варуфакіс заявив, що позицію нового уряду неправильно зрозуміли.

 

Новий міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс спростував припущення, що Греція готується ветувати посилення санкцій проти Росії.

Варуфакіс у своєму особистому блозі заявив, що ЗМІ перекрутили позицію нового уряду, повідомляє Reuters.

Невдоволення Афін, висловлене голові європейської дипломатії Федериці Могеріні, було пов'язано з відсутністю консультацій, а не через рішення ввести додаткові санкції проти Росії. Глава МЗС Греції Нікос Котзиас чув про єдину позицію ЄС щодо посилення обмежувальних заходів, проте, як зазначає Варуфакіс, проблема полягає в тому, що про його позиції ніхто не питав.

"Таким чином, ясно, що питання було не в тому, чи згоден наш новий уряд на нові санкції щодо Росії. Питання в тому, що наша думка була сприйнята як само собою зрозуміле", - підкреслив міністр фінансів.

За даними ЗМІ, Греція збирається ветувати нові санкції проти Росії. Раніше прем'єр Греції Алексіс Ціпрас, який нібито назвав нові влади України "неонацистами", звинуватив лідерів ЄС у тому, що вони не консультувалися з Грецією щодо заяв про введення обмежувальних заходів по відношенню до РФ. Політик зазначив, що ЄС "не отримував згоди Греції" на санкції.