Горить собор Паризької Богоматері: фото та відео

15 квiтня 22:37

Мерія Парижа вирішила евакуювати всіх жителів острова Сіте, де розташований Нотр-Дам.

 

У Парижі близько 8 вечора (за київським часом) 15 квітня загорілася одна з найвідоміших будівель в світі - собор Паризької Богоматері. У 2013 будівля відзначила своє 850-річчя. За попередніми даними, загорілися дерев'яні частини ремонтних лісів. Паризька прокуратура почала розслідування

"Як і всім співгромадянам, мені боляче дивитися, як горить частинка нас", - написав президент Франції Еммануель Макрон, який приїхав на місце події.

Будівлю повністю охоплено вогнем, знищений шпиль собору, обвалилися дахі годинник. Пожежу не можна гасити з повітря - можуть постраждати люди навколо і вцілілі конструкції будівлі. Детальніше читайте в матеріалі ZN.UA "Пожежа в Соборі Паризької Богоматері: Головне".

Собор Паризької Богоматері почали будувати у XII столітті з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі. Будівництво будівлі тривало два століття. Висота собору сягає 35 м, а дзвіниць собору - 69 м. Собор є однією з головних визначних пам'яток французької столиці, його відвідують від 12 млн до 14 млн відвідувачів на рік.