Голова Служби зовнішньої розвідки РФ напередодні публікації "кремлівського звіту" відвідав Вашингтон

31 сiчня 00:26

Демократи вимагали у Трампа пояснити причину візиту Наришкіна в США.

 

Керівник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін, який перебуває під санкціями США, минулого тижня відвідав Вашингтон і зустрівся з представниками американського розвідувального співтовариства, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, Наришкін зустрівся з директором Національної розвідки США Деном Коутсом.

У посольстві Росії у Вашингтоні підтвердили візит глави СЗР до США. За словами російського посла Анатолія Антонова, Наришкін обговорив із американськими колегами "спільну боротьбу з тероризмом".

У ЦРУ візит Наришкіна не коментували. Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер закликав адміністрацію президента Дональда Трампа пояснити причину візиту Наришкіна до США.

Як повідомлялося, 30 січня Міністерство фінансів США представило "кремлівський звіт".У списку 210 осіб – 114 чиновників і парламентарів та 96 "олігархів", - наближених до президента Росії Володимира Путіна.

Президент РФ Володимир Путін назвав складання списку "недружнім актом" і заявив, що за кожним з тих, хто потрапив в цей перелік, стоять звичайні росіяни. Таким чином, на його думку, у список внесли все населення країни.

У Раді Федерації РФ публікацію "кремлівського доповіді" прирівняли до розриву дипвідносин.

Президент Петро Порошенко висловив подяку США за новий список представників російської влади і наближених до неї олігархів. Крім того, глава України також розраховує на відповідні рішення з боку європейських партнерів.

Про можливі наслідки "кремлівської доповіді", читайте в матеріалі "Дзеркало тижня. Україна" "Кремлівська доповідь": чого очікувати оточенню Путіна?".