Голлівудські актриси організували рух проти домагань на робочому місці

02 сiчня 17:48

Активістки руху "Time's Up" мають намір домагатися гендерної рівності, змін у законодавстві, а також створили фонд для підтримки жертв домагань.

 

Голлівудські актриси, режисери, сценаристи і агенти запустили спрямований проти сексуальних домагань рух "Time's Up" ("Час вийшов"), повідомляє The New York Times.

"Час сексуальних домагань, нападів і нерівності на робочому місці закінчився. Час вжити заходи", - йдеться у девізі, опублікованому на сайті руху.

Його творці склали лист солідарності, аналогічний документу, під яким у листопаді підписалися 700 тисяч працівниць американських фермерських господарств.

У руху є власний фонд, в якому вже зібрано 13 мільйонів доларів пожертвувань. Ці кошти будуть спрямовані на допомогу жертвам сексуальних домагань на робочому місці. Наголошується на тому, що ці кошти будуть витрачені в першу чергу на допомогу менш популярним жінкам, які також страждають від домагань на робочому місці. Наприклад, медсестрам, працівницям ресторанів, готелів і фермерських господарств.

Крім того активістки фонду мають намір домагатися змін в законодавстві для того, щоб штрафувати компанії, які потурають регулярним домаганням і використовують договір про нерозголошення з метою їх замовчування.

А також лобіювати ідею гендерної рівності, щоб у керівництві студій та акторських агентств була рівна кількість чоловіків і жінок.

Рух "Time's Up" приєднається до акції на церемонії вручення премії "Золотий глобус". На церемонії, яка відбудеться 7 січня, деякі чоловіки і жінки на знак солідарності одягнуться у чорне.

Як повідомлялося раніше, генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман оголосив про початок розслідування стосовно компанії Weinstein Company після секс-скандалу навколо її співзасновника і колишнього керівника Гарві Вайнштейна.

Раніше The New York Times із посиланням на декількох актрис повідомила про сексуальні домагання Вайнштейна. Він пропонував посприяти у кар'єрному зростанні за близькість з ним. Пізніше про домагання розповіли актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Гарві Вайнштейн заперечує, що примушував жінок до сексу. Після цього Weinstein Company звільнила Вайнштейна.