Глави МЗС ЄС схвалили санкції проти причетних до отруєння Скрипалів

21 сiчня 11:53

ЄС вперше вводить санкції у зв'язку з використанням хімічної зброї.

 

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу в понеділок схвалили введення санкції проти осіб, причетних до атак з використанням хімічної зброї. Мова йде про замах на сім'ю Скрипалів в британському Солсбері і хімічних атаках в Сирії. Про це повідомив кореспондент брюссельського бюро "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

"Міністри закордонних справ ЄС схвалили нові санкції за використання хімічної зброї. Заморожування активів і заборона на видачу віз торкнеться 4 громадян Росії, 5 сирійців і 1 сирійської юридичної особи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що імена будуть оголошені пізніше. Як очікується, в списку будуть працівники ГРУ Олександр Петров (Мишкін) і Руслан Боширов (Анатолій Чепіга), які стоять за отруєнням в британському Солсбері колишнього російського агента Сергія Скрипаля.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію госпіталізували в лікарню британського Солсбері з сильним отруєнням у березні цього року. За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервовопаралітична речовина "Новачок" російського виробництва. Видання The Telegraph з посиланням на джерела повідомило про те, що британський уряд прийшов до висновку, що сліди отруєння Скрипалів ведуть до Путіна. Саме він дав дозвіл на використання хімічної зброї у Великій Британії.