Глава Міноборони Німеччини заперечує плагіат у дисертації

28 вересня 13:04

Це вже третій скандал з плагіатом у дисертаціях, який може обернутися відставкою міністра уряду Меркель.

 

Німецька міністр оборони спростовує звинувачення в плагіаті
Німецька міністр оборони спростовує звинувачення в плагіаті

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн спростовує звинувачення про те, що її докторська дисертація містить плагіат, як стверджують громадські активісти.

Із звинуваченнями на адресу міністра виступив заснований на громадських засадах інтернет-сайт VroniPlag Wiki, на якому ентузіасти займаються пошуками плагіату в наукових роботах.

За даними ресурсу, елементи плагіату виявляються на 27 з 62 сторінок дисертації фон дер Ляйєн, яку вона захистила в 1990 році.

Політик у відповідь заявила, що звернулася до свого університету з проханням вивчити її дисертацію і дати експертний висновок після звинувачень на її адресу.

Урсула фон дер Ляйєн є членом тієї ж партії, що й канцлер Ангела Меркель - партії ХДС. Фон дер Ляйнєн отримала кваліфікацію лікаря в 1987 році після навчання у вищій медичній школі Ганновера, а в 1991 році їй було присвоєно докторський ступінь з медицини.

Як заявила фон дер Ляйєн в інтерв'ю німецьким ЗМІ, немає нічого поганого в тому, що інтернет-активісти намагаються посіяти сумніви в дисертаціях політиків. Вона попросила, щоб її роботу піддала аналізу досвідчена і нейтральна комісія експертів.

Це вже не перший скандал з плагіатом у дисертаціях членів уряду Німеччини. В попередньому уряді Ангели Меркель двом викритим у плагіаті міністрам довелося піти у відставку через аналогічні звинувачення щодо їх наукових робіт.

Також раніше повідомлялося, що західні ЗМІ викрили Путіна в плагіаті кандидатської дисертації. За даними газети La Repubblica, більше половини дисертації російського президента скопійований з американського підручника з економіки, перекладеного на російську мову Академією КДБ в 1994 році.