Генсек ООН закликав скоротити викиди парникових газів до 2020 року на чверть

10 листопада 18:31

Концентрація вуглекислого газу в атмосфері в 2016 році досягла самого високого рівня за 800 тисяч років.

 

У людства є всього п'ять років на те, щоб спробувати утримати підвищення глобальної температури в межах 1,5 градуса за Цельсієм. Для цього вже до 2020 року потрібно скоротити емісію парникових газів хоча б на чверть, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Ми вже відчуваємо на собі наслідки зміни клімату, і найближчим часом вони стануть ще помітніше. Ми повинні більше робити для того, щоб допомагати країнам, особливо найбільш уразливим, пережити кліматичні потрясіння", - попередив глава ООН.

Генеральний секретар нагадав про необхідність щорічно надавати країнам, що розвиваються, фінансову підтримку в розмірі 100 млрд доларів в цих цілях.

У Бонні глава ООН візьме участь у щорічній Конференція учасників Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Вона почалася в Бонні 6 листопада, проте офіційне відкриття відбулося 10 листопада. Вперше частиною відкриття форуму стала презентація доповіді Всесвітньої метеорологічної організації щодо парникових газах. У ньому йдеться про те, що концентрація вуглекислого газу в атмосфері в 2016 році досягла самого високого рівня за 800 тисяч років.

Детальніше про кліматичну угоду читайте в матеріалі Івана Гайдуцького"Паризька кліматична угода: стратегія і кон'юнктура" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".