Генсек НАТО заявив, що координація дій РФ і США в Сирії потрібна для запобігання "інцидентів"

28 вересня 03:00

Столтенберг підкреслив присутність російських військ в Україні і поруч з її кордонами.

 

У неділю, 27 вересня, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що координація між військовими Росії і США в Сирії потрібна для запобігання "інциденту або нещасного випадку", передає Reuters.

За словами Столтенберга, ще "занадто рано, щоб визначити" наміри РФ в Сирії, але він відзначив зростаючу військову присутність Москви в цій країні.

він вважає, що Росія повинна "грати конструктивну роль в боротьбі з ІДІЛ", і додав, що підтримка президента Сирії Башара Асада "не є конструктивним внеском у пошук розв'язання" проблеми.

Також генсек НАТО знову підкреслив, що присутність російських військ в Україні.

"Залишається значну військову присутність Росії як поблизу кордонів України, так і в самій Україні. Це відбувається на тлі затишшя у військових діях", - сказав Столтенберг.

Крім цього, він повідомив, що ситуація на сході України залишається "дуже крихкою" і знову закликав Росію виконувати Мінські угоди.

Як повідомляли ЗМІ, Росія активізувала військову підтримку Сирії з серпня 2015 року, зокрема, збільшила кількість поставок повітряними і морськими шляхами військової допомоги для підтримки режиму Башара Асада.

За інформацією видання Newsweek, допомога Асаду не обмежувалася такими поставками, а Росія воює в Сирії на боці армії Асада. Джерела видання повідомили, що РФ розгорнула дві військові бази в Сирії: одну на узбережжі, а друга – всередині країни.

У свою чергу, президент РФ Володимир Путін підкреслив надання "досить серйозної підтримки" Асаду і зазначив, що говорити про участь Росії у військових операціях проти бойовиків ІДІЛ на даний момент передчасно.

Втім, пам'ятаючи його брехню про неприсутність російських військових у Криму і на Донбасі, до подібних заяв слід ставитися скептично, пише Василь Короткий у статті для DT.UA Куди везе "Сирійський експрес"?